Immersie Ultrasoon Onderzoek (IUT)

Voor lasintegriteit

Vooruitgang in lastechnologie en -techniek vereist testmogelijkheden die net zo geavanceerd zijn. Met hun begrip van de noodzaak van lasintegriteit in olie- en gaspijpleidingen, heeft Exova Immersie Ultrasoon Onderzoek (Immersion Ultrasonic Testing, IUT) ontwikkeld en is daarmee marktleider. IUT helpt de nauwkeurigheid van Automatisch Ultrasoon Onderzoek (AUT) te verbeteren en vermindert het risico van het missen van defecten in lassen. Onze mogelijkheden zullen u helpen de kwaliteit van uw project zeker te stellen en geven u de zekerheid dat pijpleidingen vrij zijn van kritische gebreken.

DSC00135 - Copy

Elke fout telt

IUT is met name relevant voor het ontdekken van kleinere defecten. Dit helpt bij het verhogen van de kans op detectie (Probability of Detection, POD). Het verhoogt bovendien het aantal defecten dat kan worden gedetecteerd. Van scheuren tot porositeit, onvolledige doorlassing en bindingsfouten, elke fout kan de sterkte van een las negatief beïnvloeden. IUT kan door Exova worden toegepast op een breed gebied van producten, met lassen tot 48 inch met iedere wanddikte en materiaal.

Innovatieve oplossingen voor lasonderzoek

Bindingsfouten in smalle lassen met steile bevels zijn moeilijk op te sporen met traditionele radiografisch testmethoden. AUT is ontwikkeld om dit te verbeteren, maar het bepalen van de grootte en locatie van de fout is tot nu toe een uitdaging gebleken.

Exova heeft IUT ontwikkeld om het aantal defecten dat kan worden opgespoord te verhogen, de kans op detectie te vergroten en zowel de risico’s van undersizing als de kosten van onnodige reparatie van fouten die te groot zijn ingeschat te verkleinen.

Exova's Immersion Ultrasoon Onderzoek (IUT) kan u helpen bij de identificatie van:

  • Scheuren
  • Insluitingen
  • Onvolledige doorlassing
  • Bindingsfouten
  • Porositeit
  • Andere lasfouten

Geautomatiseerde Ultrasoon Onderzoek (AUT)

Om vergelijkbare signaalkarakteristieken en drempelwaardes te verkrijgen, wordt kalibratie van het systeem op vergelijkbare manier als AUT uitgevoerd. Op deze manier worden vergelijkbare resultaten verkregen voor vergelijkbare lassen.
Exova’s nieuwe IUT techniek omhelst alle functionaliteiten die nodig zijn voor het AUT validatieproces voor lassen.

Software oplossingen

Ons team is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën en software functionaliteiten om de olie- en gas industrie nog beter te kunnen ondersteunen.
De IUT service biedt de mogelijkheid alle ruwe data (A-scans) te exporteren, zodat de klant met de gratis viewer software zelf alle data kan beoordelen en testresultaten kan analyseren.

Centre of Excellence

IUT locatie: Spijkenisse, Nederland

Om technische expertise te consolideren, en om tijdverlies en efficientie te verhogen, heeft Exova besloten de Nederlandse vestiging in Spijkenisse als ontwikkelingscentrum voor IUT en kennis van AUT validaties in te richten. Daarnaast zorgt de vestiging in Houston ervoor dat fabrikanten van pijpleidingen wereldwijd bij Exova terecht kunnen.

Klanten hebben met Exova’s unieke IUT service toegang tot meer locaties waar IUT kan worden uitgevoerd voor hun AUT kwalificatieproces, en voorkomt lange transporten en de daarmee gepaard gaande vertraging.

Een wereld van voordelen

Exova’s Immersion Ultrasoon Onderzoek diensten omvat:

• AUT validatie
• Las certificering
• Metallurgisch schade onderzoek
• Corrosie en vermoeiingsproeven en advies

Exova’s unieke service geeft een hele reeks aan voordelen voor fabrikanten van pijpleidingen om met een minimum aan kosten en maximale efficiëntie hun doelen te bereiken.

Exova Experts

Click to see Immersie Ultrasoon Onderzoek facilities

Immersie Ultrasoon Onderzoek facilities

Click through links to address and phone number:

map